17/3/09

μήπως είμαι κορόιδο γιατί Μ0Υ ΑΞΙΖΕΙ?

"Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω το μικρό μπουκάλι νερό 50 λεπτά(τόσο κάνει και το μισό λίτρο βενζίνη) ενώ αγοράζεται 5-7 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δραχμές (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχμές (50 λεπτά) με την αλλαγή του νομίσματος από δραχμή σε ευρώ και δεν πήρα χαμπάρι.

Είμαι κορόιδο γιατί. ενώ οι χώροι άθλησης θα έπρεπε να μου παρέχονται δωρεάν από το δήμο, δέχομαι να πληρώνω από 6 έως 12 ευρώ για να παίξω μία ώρα ποδόσφαιρο (από 80 έως 120 ευρώ ανά ώρα) στα περίφημα 5Χ5 όπου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για προθέρμανση και η...κατάσταση του τάπητα είναι κατά κανόνα άθλια. Τουλάχιστον τα 5Χ5 έχουν κάνει πλούσιους και τους φυσιοθεραπευτές καθώς οι μισοί και πλέον πελάτες τους προέρχονται από εκεί (διαστρέμματα, ρήξη χιαστού, κάκωση μηνίσκου κλπ, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα).

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω τον καφέ 3 και 4 ευρώ ενώ το κόστος του δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια μέχρι και 2000 %).Κόβεται περίπου μία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι θεωρούν αυτονόητη τη συναίνεσή μας στη μη παροχή αποδείξεων σαν να κερδίζουμε κι εμείς από αυτή την ιστορία.

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω το ποτό 6, 7, 8 ευρώ και βάλε,
όσο περίπου κάνει το μπουκάλι στη χονδρική (1 μπουκάλι = 10-12 ποτά,αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναι μπόμπες, σχεδόν ποτέ δεν κόβονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη η μπύρα κοστίζει 1 με 1,5 ευρώ και το ποτό 3 με 4. Εδώ το σαπουνόνερο που μας πουλάνε για μπύρα κοστίζει 5 με 6 ευρώ και η μπόμπα 7 με 8 (στα 8ευρώ πωλείται συνήθως η σπέσιαλ μπόμπα). Και τα ενοίκια; Και η προστασία; Τα πρόστιμα; Αν δεν έβγαζε τέτοιο υπερκέρδος δε θα ήταν τόσο ψηλά τα ενοίκια, δε θα έρχονταν οι μπράβοι για προστασία, δε θα τους έριχναν απανωτά πρόστιμα από τους δήμους για να πάρουν κι αυτοί τη μίζα τους. Αλλά εγώ το κορόιδο φταίω που τα πληρώνω...

Είμαι κορόιδο γιατί. με έχουν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγματα και τι να κάνουμε. (Ποιον βολεύει άραγε αυτή η νοοτροπία? ).

Είμαι κορόιδο γιατί δικαιούμαι δωρεάν παιδεία αλλά μετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήμιο. Κοινώς, είμαι όλη την ημέρα στις αίθουσες για να μου διδάξουν αυτά που θα'πρεπε να μου διδάσκουν σε μισή μέρα.. Φυσικά με το αζημίωτο.

Είμαι κορόιδο γιατί. δέχομαι να πληρώνω διόδια για δρόμους που ευθύνονται για χιλιάδες ατυχήματα και εκατοντάδες νεκρούς.

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω τους φόρους μου κανονικά ενώ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!. Μάλιστα μας έχουν πείσει ότι αυτός που φοροδιαφεύγει (δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους με διάφοραλογιστικά κόλπα, κ.ο.κ.) είναι μάγκας, καθιστώντας μας συνένοχους σε μια πρακτική που ωφελεί μόνο τους πολύ (αλλά πολύ) πλούσιους.

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να με βομβαρδίζουν με παραπλανητικά γκάλοπ του τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον τάδε ή τον τάδε... Δηλαδή αν μας ρωτούσαν "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργότον Χίτλερ ή τον Μάο;", τα αποτελέσματα θα έδειχναν ότι οι μισοί Έλληνεςείναι ναζιστές και οι άλλοι μισοί μαοϊστές.

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους βαλτούς(όπως Τράγκας, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου και λοιποί πανελίστες) οι οποίοι δήθεν παίρνουν το μέρος του κόσμου αλλά τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπονομεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και ταλαιπωρούν τον κόσμο, οι σκουπιδιάρηδες που παίζουν με την υγεία μας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι σε όλα τα σκάνδαλα που γίνονται τόσα χρόνια είναι οι πρώτοι που βγαίνουν και λένε ότι "δε θα βγάλουμε άκρη". Αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά καιόταν στήνουν φαγοπότια όλοι μαζί και γλεντάνε, μας χλευάζουν και μας αποκαλούν κορόιδα. Και έχουν δίκιο...

Είμαι κορόιδο γιατί. ενώ τόσα χρόνια το πρόβλημα με τα βιβλία τουδημοτικού είναι ότι έχουν αντικατασταθεί με κακογραμμένα χαμηλότερου επιπέδου βιβλία, με παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο με το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωμένη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είμαι κορόιδο γιατί στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρμένος) με έπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωμαλία έκρυβε το περιβόητο DVD.

Είμαι κορόιδο γιατί στο σκάνδαλο με τις παράνομες απαλλαγές με έπεισαν
ότι η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι αυτή που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο (για να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των γιων βουλευτών, υπουργών,εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών φραγκάτων που με ταρίφα περίπου 20.000 ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία). Κι εμείς τα κορόιδα στέλνουμε τα παιδιά μας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν ταμυαλά τους στον αέρα για να προστατέψουμε τελικά τα συμφέροντα όλων αυτών που πατρίδα τους είναι μόνο το χρήμα.

Είμαι κορόιδο γιατί. με έπεισαν ότι για να γίνει το παιδί μου καλύτερος μαθητής πρέπει να δίνει περισσότερες εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Φορτώνοντας με άγχος, πίεση και άσκοπη αποστήθιση τους μαθητές εναρμονίζουμε το σχολικό μας σύστημα με αυτό των ΗΠΑ και της ΜεγάληςΒρετανίας όπου τα παιδιά όταν τελειώνουν το σχολείο δεν ξέρουν πού τουςπάνε τα τέσσερα. (Στις ΗΠΑ μάλιστα αυξάνεται η τάση να μη στέλνουν οιγονείς τα παιδιά στο σχολείο και να τους κάνουν οι ίδιοι μάθημα στο σπίτι γιατί θεωρούν ότι το επίπεδο στα σχολεία είναι πολύ χαμηλό).

Είμαι κορόιδο γιατί δίνω εξετάσεις στο Γυμνάσιο για να πάω στο Λύκειο(φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήμιο (εκεί να δεις φροντιστήρια), στο Πανεπιστήμιο για να πάρω πτυχίο (μέχρι πρότινος δωρεάν, με τον νόμο πλαίσιο θα τα σκάμε χοντρά), μετά δίνω εξετάσεις στονΑΣΕΠ για να διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχεια να αποδείξω στους δασκάλους μου κατά πόσον αυτοί είναι καλοί δάσκαλοι.

Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια ενώ στην πραγματικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόμια μετά από περίπου 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση,συγγράμματα και πάσο) και δεν είναι παρά ένας αριθμός σε έναν κατάλογο.Στην ουσία θέλουν μελλοντικά να έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν από τις σχολές φοιτητές που δεν είναι αρκετά υπάκουοι, που αντιδρούν απέναντι σε συμφέροντα, που ανήκουν σε παρατάξεις που δρουν αντίθετα προς τις βλέψεις καθηγητών κλπ, δηλαδή να καταργήσουν το πολιτικό και ιδεολογικό άσυλο των σπουδαστών και το δικαίωμά τους να εκφράζονται και να πολιτεύονται ελεύθερα. Κοινώς θέλουν να καταλύσουν το φοιτητικό κίνημα που στην Ελλάδα και παγκοσμίως φαίνεται να είναι το μοναδικό κίνημα ικανό να ανατρέψει δικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Είμαι κορόιδο γιατί. οι εθνοπροδότες που με κυβερνούν τόσα χρόνια όχι μόνο υποβαθμίζουν συστηματικά το επίπεδο της παιδείας μου (ξεκινώντας μετο νόμο Αρσένη, συνεχίζοντας με τα απαράδεκτα βιβλία του δημοτικού και ολοκληρώνοντας το σχέδιο με την αναθεώρηση του Άρθρου 16) αλλά με έχουν πείσει κιόλας ότι όλα αυτά γίνονται για την αναβάθμιση της παιδείας. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά γίνονται για την υποβάθμιση της παιδείας και τη δημιουργία μιας άβουλης μάζας που ξέρει μόνο να αποστηθίζει και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί και κατά συνέπεια να αντιδράσει όταν πλήττονται τα δικαιώματά της. Όλα αυτά γίνονται για την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία (αν πέσει το επίπεδο των δημόσιων πανεπιστημίων τότε θα γίνουν ανταγωνιστικά τα ιδιωτικά κολέγια). Και τέλος, όλα αυτά γίνονται για την κατάλυση του φοιτητικού κινήματος (πλήττοντας αιώνιους φοιτητές και άσυλο), του μόνου ικανού να ανατρέψει δικτατορίες όπως αυτή των συνταγματαρχών που καθώς φαίνεται μάλλον δεν έφυγε ποτέ...

Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει, μέσα από χρόνια προπαγάνδα, ότι ο συνδικαλισμός (δηλαδή το μοναδικό μέσο των εργαζομένων να προστατεύουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους) είναι κακό πράγμα και ότι οι συνδικαλιστές (δηλαδή αυτοί που έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους τους για να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους) είναι όλοι διεφθαρμένοι και αναξιόπιστοι. Λογικό πάντως να μας παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα αφού κανένα αφεντικό δε θέλει να βλέπει ενωμένους τους υπαλλήλους του γιατί αντου ζητήσουν τα αυτονόητα (δηλαδή ασφάλιση, επιδόματα, οκτάωρο, υπερωρίες) δε θα μπορέσει να κτίσει την αυθαίρετη βίλα του ούτε να πάρειτο κότερο που έχει βάλει στο μάτι.

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω πανάκριβα το Ίντερνετ τη στιγμή που εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη (ακόμη και σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ) το Ίντερνετ είναι δωρεάν για όλους και χρεώνονται μόνοοι συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει ότι υπάρχει συναίνεση του κόσμου για την παρούσα κατάσταση. Κανείς δε μου λέει ότι γίνονται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις διαδηλώσεις την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και όταν γίνονται απεργίες κανείς σχεδόν δεν αναφέρει τις διεκδικήσεις των απεργών παρά μόνο την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει η απεργία. Η αποσιώπηση των διαδηλώσεων και η συγκάλυψη των αιτημάτων των απεργών αποκαλύπτει τονρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στο πολιτικό παιχνίδι και το μερίδιο της ευθύνης τουςγια τα προβλήματα του κόσμου σε αυτό τον τόπο.

Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι αδιαμαρτύρητα να αισχροκερδούν οι βενζινοπώλες και το κράτος εις βάρος μου. Όλο το 2008 που ανέβαινε η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθμιζε το ευρώ ώστε να μην επηρεάζεται από την κρίση και η τιμή του πετρελαίου στα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη παρέμενε σταθερή. Μόνο στην Ελλάδα αυξανόταν η τιμή του ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε χρυσάφι το πετρέλαιο ακόμα και τώρα που η τιμή του βαρελιού έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (κι εμείς εξακολουθούμε ναπληρώνουμε τη βενζίνη 1 ευρώ το λίτρο).

Είμαι κορόιδο γιατί όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα από τους συνήθεις θερινούς εμπρησμούς των καταπατητών δασικών εκτάσεων με έπεισαν ότι τις φωτιές τις έβαλαν κάποιοι άρρωστοι πυρομανείς, κάποιος ασύμμετρος εχθρός, μέχρι και οιγνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων.. Ούτε ένα χρόνο μετά γίνεται καταπάτησητων καμένων εκτάσεων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Πάρνηθα απόαυτούς που όλοι υποψιαζόμασταν ότι κρύβονται πίσω από τους εμπρησμούς.(Τουριστικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο, το εξ αρχής παράνομο καζίνοστην Πάρνηθα επεκτείνεται, βίλες κτίζονται στην Πάρνηθα στη μέση τουδάσους). Οι επιτροπές κατοίκων για την προστασία της Πάρνηθας πουανέβηκαν να διανυκτερεύσου ν για να εμποδίσουν τις εργασίες σε εργοτάξιαπου χτίζουν βίλες σε προστατευμένες περιοχές βρήκαν απέναντί τους κλούβεςτων ΜΑΤ... Ποιος να 'στειλε άραγε τα ΜΑΤ; Ο άρρωστος πυρομανής, ηασύμμετρη απειλή, ή κάποιος μπαχαλάκιας των Εξαρχείων; Εγώ αν και κορόιδοθα υποθέσω ότι τους έστειλε ο ιδιοκτήτης της βίλας.

Είμαι κορόιδο γιατί. νομίζω ότι αυτοί που μετακινούνται με ελικόπτερα καιιδιωτικά τζετ νοιάζονται για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους...

Είμαι κορόιδο γιατί. νομίζω ότι αυτοί που στέλνουν τα δικά τους παιδιά στα ιδιωτικά νοιάζονται για την κατάντια των δημόσιων σχολείων.

Είμαι κορόιδο γιατί. πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα ολιγοπώλια(καρτέλ) που μαστίζουν την οικονομία μας και πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στη βενζίνη, καρτέλ σταφρούτα, καρτέλ παντού. Τα αρχικά πρόστιμα μειώνονται συνήθως, οι τιμές παραμένουν υψηλές, ενώ στην πράξη δεν επιστρέφονται στους καταναλωτές ταχ ρήματα που έχουν χάσει (π.χ. με μια παρατεταμένη μείωση της τιμής του προϊόντος ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες που προκλήθηκαν).
Και ο κατάλογος αυτός μπορεί να συνεχίζεται για πάντα...
Aστε μωρέ, μήπως είμαι κορόιδο γιατί?.Μ0Υ ΑΞΙΖΕΙ?!?"

10/3/09

Υμμητός: Ενα βουνό με πολλούς ιδιοκτήτες

από το Εθνος

Την εικόνα ενός πολυσύνθετου παζλ, που ακόμα και ο πιο δυνατός λύτης αδυνατεί να συνθέσει, παρουσιάζει το βουνό του Υμηττού εξαιτίας της πολυιδιοκτησίας, η οποία ουσιαστικά βάζει φρένο στην προστασία του.
Παράνομες περιφράξεις, δραστηριότητες ασύμβατες με την έννοια της δασικής έκτασης, αφού εκεί βρίσκονται από νταμάρια μέχρι και βενζινάδικα στρατοπέδων, είναι συνοπτικά η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Υμηττό.
Φορείς, Εκκλησία, υπουργεία, καταλαμβάνουν τις μεγαλύτερες εκτάσεις του βουνού, ενώ ακόμα και ιδιώτες αξιώνουν δικαιώματα όπως για παράδειγμα στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, τη Γλυφάδα του Παπάγου και τον Χολαργό.
Οι κάτοικοι αντιδρούν, ενώ οι δημοτικές αρχές υποστηρίζουν ότι εκτός από τα συρματοπλέγματα που περιφράζουν το βουνό, οι ίδιοι μπλέκονται και στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, αφού για οποιαδήποτε δράση πρέπει να πάρουν την άδεια του αρμόδιου φορέα. Για τον λόγο αυτόν, ζητούν την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους, ώστε να προασπιστούν τη δημόσια περιουσία και κυρίως τη δασική έκταση.
«Χέρια δεμένα»«Είμαστε με τα χέρια δεμένα, αφού για να προχωρήσουμε π.χ. σε διάνοιξη οδών πυρασφάλειας χρειαζόμαστε άδεια από το δασαρχείο. Διαφορετικά κινδυνεύουμε να πάμε στο αυτόφωρο ως κοινοί καταπατητές» τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καισαριανής Σπ. Τζόκας, με το οποίο συμφωνούν όλοι οι συνάδελφοί του των όμορων περιοχών.
Συγκεκριμένα, στον Υμηττό επικρατεί το εξής ιδιοκτησιακό καθεστώς:
Βύρωνας: Την έκταση, που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, τη μοιράζονται τα υπουργεία Γεωργίας, Εθνικής Αμύνης, η Εκκλησία ενώ λόγο έχει και η Φιλοδασική Εταιρεία. Το 2003 η Εκκλησία ανακάλυψε στον Καρέα τη Γη της Επαγγελίας, ώστε να ανεγερθεί εκεί σε έκταση 27 στρεμμάτων κτίριο 67.000 τετραγωνικών για τη στέγαση του Συνοδικού Μεγάρου και άλλων υπηρεσιών. Η αντίδραση των κατοίκων και της δημοτικής αρχής απέτρεψε τις προσπάθειες και έκτοτε το θέμα φαίνεται ότι έχει παγώσει.
Στη γύρω ζώνη υπάρχουν επιπλέον δύο στρατόπεδα του στρατού και της αεροπορίας, το ΣΑΚΕΤΑ 1 και 2, η σχολή αξιωματικών νοσηλευτικής, καθώς και υπηρεσίες του στρατού μέχρι βενζινάδικο και σούπερ μάρκετ που εξυπηρετεί τις ανάγκες των αξιωματικών. Η έκταση που καταλαμβάνει ο στρατός, υπολογίζεται σύμφωνα με τον δήμο Βύρωνα γύρω στα 250 στρέμματα, ενώ υπάρχει ακόμα και μια έκταση περίπου 40 στρ. στην οποία βρισκόταν η 350η Πτέρυγα Μάχης, η οποία αποχώρησε από την περιοχή το 2004. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο διεκδικεί ο δήμος Βύρωνα, στο οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει χώρο πρασίνου και αναψυχής για τους κατοίκους και στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες όπως π.χ τη διεύθυνση πρασίνου ή τη διεύθυνση του Συλλόγου Προστασίας και Ανάδειξης του Υμηττού.
Σημειώνεται ότι όλη η υπόλοιπη έκταση ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας.
«Σε καμία περίπτωση η δραστηριότητες αυτές δεν ταιριάζουν σε μια δασική έκταση» τονίζει ο δήμαρχος της περιοχής Ν. Χαρδαλιάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ύπαρξη πυρομαχικών και βενζινάδικου μέσα στο δάσος. «Μπορεί καμία φωτιά να μην έχει ξεκινήσει από τις δραστηριότητες αυτές, δεν παύει ωστόσο να είναι ασύμβατες», τονίζει και υποστηρίζει ότι εξαιτίας της πολυϊδιοκτησίας ο μόνος που δεν έχει λόγο στο βουνό είναι ο δήμος. «Δεν μπορούμε να βάλουμε μια μπάρα να κλείσουμε την πρόσβαση στο βουνό με αποτέλεσμα διάφοροι ασυνείδητοι να επιβαρύνουν το δάσος. Για να προχωρήσουμε σε μια γεώτρηση, πρέπει να πάρουμε άδεια από τη φιλοδασική, για να κάνουμε αποψιλώσεις από το δασαρχείο και ούτω καθεξής» προσθέτει ο δήμαρχος Βύρωνα.
Καισαριανή. Περίπου 8.500 στρέμματα βρίσκονται στα όρια του δήμου, εκ των οποίων -σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Γ. Φιλίππου- τα 2.500 ανήκουν στη Μονή Πετράκη και τα υπόλοιπα στη Φιλοδασική Εταιρεία.
ΚόντραΤην περίοδο αυτή κάτοικοι και δημοτική αρχή προσπαθούν να ανατρέψουν τα σχέδια της Εκκλησίας, η οποία επιχειρεί να επεκτείνει τη Μονή Ιωάννου Προδρόμου που βρίσκεται κοντά στο νεκροταφείο, χτίζοντας αρχονταρίκι και ξενώνες συνολικής έκτασης 680 τ.μ.. Ο δήμος προς το παρόν κατάφερε να μπλοκάρει τα συγκεκριμένα σχέδια, ενώ απόψε στις 7.30 για τον ίδιο σκοπό πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Γλυφάδα. Μικροί, πλην επιτήδειοι, καταπατητές προχωρούν στην περίφραξη σχεδόν όλης της έκτασης του βουνού. Οπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο δήμαρχος Γ. Θεοδωρόπουλος έχουν καταφέρει κάθε χρόνο να ανεβαίνουν 20-30 μέτρα προς την κορυφή του Υμηττού. Χθες ο δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση των παράνομων περιφράξεων με την προοπτική σε τρεις μήνες να έχουν όλες απομακρυνθεί.
Παπάγου - Χολαργός. Μέχρι και ο γνωστός για τις τηλεφωνικές υποκλοπές κατά την περίοδο της πρωθυπουργίας του Κώστα Μητσοτάκη Χρήστος Μαυρίκης παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης έκτασης στον Υμηττό. Αξίωση που καταρρίπτουν και οι δύο δήμοι, οι οποίοι αρνούνται -όπως τονίζουν- να μπουν ακόμα και σε διαδικασία αντιπαράθεσης.


ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ

Οι διεκδικήσεις σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη
Μια πικρή ιστορία βιώνουν δήμοι και κάτοικοι, αφού τμήματα της έκτασης του Υμηττού διεκδικούν ιδιώτες και ειδικότερα οι κληρονόμοι της οικογένειας Νάστου. Η υπόθεση ξεκίνησε το 1926 όταν ο Αλ. Νάστος αγόρασε 480 στρέμματα τα οποία στην πορεία με τη μέθοδο των καταπατήσεων έφτασαν τα 12.700. Από το 1932, όπως λέει ο δήμαρχος Ι. Αναγνώστου, άρχισε η οικοπεδοποίηση, αφού ο Νάστος πούλησε 6.000 στρ. Η προσπάθειά του να πουλήσει και τα υπόλοιπα απέτυχε, καθώς το 1979 σε μια δικαστική διεκδίκηση με τον σύλλογο Αστυνομικών, βγαίνει η πρώτη απόφαση Εφετείου, η οποία λέει ότι η οικογένεια σφετερίστηκε δημόσια γη. Ο,τι απέμεινε δεσμεύθηκε ως περιουσία του Δημοσίου. Αυτό δεν εμπόδισε τους κληρονόμους Νάστου να ξεκινήσουν δικαστικούς αγώνες διεκδικώντας τις εκτάσεις.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ akarimali@pegasus.gr

Οτι και να πούμε εμείς είναι λίγο αφού το ρεπορτάζ τα λέει όλα απο μονο του!Επειδη πολύ κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί καλό θα ήταν να γίνει μια προσπάθεια να συντονιστούμε όλοι μαζι και να προχωρήσουμε σε μαζικές κινητοποιήσεις.Το μόνο σίγουρο ειναι οτι ειμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστουμε το βουνο με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος!!

8/3/09

ΒΥΡΩΝΑΣ : 25 ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

Στις 18 Απριλίου, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πλημμύρισε από κόσμο που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την ύπαρξη άγνωστου αριθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Βύρωνα, η ακτινοβολία των οποίων, σύμφωνα με μελέτες κύρους και δημοσιεύσεις επιστημόνων και διεθνών ιατρικών οργανώσεων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία των ανθρώπων και ιδιαίτερα καρκινογενέσεις. Είχε προηγηθεί μία μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην Κολλημένου (πρώην Τζιρακοπούλου)στις 12 Απριλίου, με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων Αλέξη Σωτηρόπουλου (παρ. Κόνσουλα), Παναγιώτη Πάλμου, Κώστα Σταθόπουλου, Σταύρου Τζιορτζιώτη και του αντιδημάρχου Ευάγγελου Μακράκη.

Ο δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχουν 31 κεραίες στο Βύρωνα, εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται στην Κατεχάκη, ενώ οι υπόλοιπες εντός της πόλης. Επεσήμανε ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου, οι Δήμοι έχουν χαρακτηριστεί ως «μη έχοντες έννομο συμφέρον» στα θέματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επιβολή προστίμων, σε όλους τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν χώρους για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δεν εφαρμόστηκε διότι προσφύγανε κατά της απόφασης του Δήμου και δικαιωθήκανε με το σκεπτικό ότι αρμόδιος είναι ο νομάρχης και όχι ο Δήμος! Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από το 2003 και μετά έχουν τοποθετηθεί μόνο νέες δύο κεραίες, μία στο λατομείο της Εργάνης και μια κοντά στο Θέατρο Βράχων. «Ανακαλύψαμε επίσης μικροκυψέλες σε καταστήματα της WIND, συγκεκριμένα στην ψευδοροφή».
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κόνσουλας, τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά όλο τον Βύρωνα και όχι μόνο τη Μεταμόρφωσης απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας. Υποστήριξε ότι είναι αντίθετος με την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός της πόλης και πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής κατοίκων, επιστημόνων και δημοτικών συμβούλων όλων των δημοτικών παρατάξεων (έτσι ώστε να είναι συνυπεύθυνοι), καθώς και την επιβολή υψηλών προστίμων στους παραβάτες, πολλαπλάσιας αξίας από τα έσοδα που καρπώνονται από τη μίσθωση των χώρων τους για την παράνομη τοποθέτησή τους.

Ο Παναγιώτης Πάλμος δήλωσε ότι όλος ο λαός του Βύρωνα πρέπει να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την απομάκρυνση των κεραιών, με διαδικασία ανάλογης εκείνης που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις επείγουσας και έκτακτης κατεδάφισης επικίνδυνων και αυθαίρετων κατασκευών.

Ο Γιάννης Αράχωβας, τον οποίο είχαν επικρίνει κάτοικοι κατά την προηγούμενη κινητοποίηση,υπήρξε ο μοναδικός ιδιοκτήτης χώρου κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που έκρινε σκόπιμο να δεσμευτεί με δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα καταγγείλει τη σύμβασή του με την εταιρεία, προκειμένου να την ξηλώσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο Δήμος θα καλύψει το κόστος όλων των νομικών ενεργειών που θα απαιτηθούν για την απομάκρυνση των κεραιών καθώς και τη σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή κατοίκων.
Μετά τη δυναμική παρέμβαση τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κατατέθηκε υπόμνημα με 319 πλέον υπογραφές, οι κάτοικοι έδωσαν νέο ραντεβού την Τρίτη 6 Μάη στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Κολλημένου (πρώην Τζιρακοπούλου). Εκεί, θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες τους και την εκπροσώπησή τους στην επιτροπή του Δήμου για τις κεραίες......


Κατα τη γνώμη μας οι συμπολίτες μας που συννενουν στο να τοποθετηθούν κεραίες κοντα σε κατοικημένες περιοχές ειναι εγκληματίες και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν...Δεν μπορει ο καθε μαλάκας σε αυτή τη χώρα να πάιζει με την υγεια τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας!!
Και όσο εμείς περιμένουμε να αποφασίσουν...μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ...έτσι για να μην καθόμαστε θα συλλέγουμε πληροφορίες για τα ακριβή σημεία των καμουφλαρισμένων κεραιών και ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...Βάλτε όλοι ένα χεράκι να τις βρούμε....

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ ΕΩΣ 76% ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ??

Μετα τις δημοτικές εκλογές του 2006 και χωρίς να έχει ανακοινωθεί προεκλογκά, με αποφάσεις του δημοτικού συμβλουλίου Βύρωνα προστέθηκε χαράτσι "ειδικό ανταποδοτικό τέλος" χωρίς την εγκριση των δημοτών και αφορά 7,20 ευρώ το μήνα ανα μετρητή ηλεκτρικού ρέυματος απ το 2007 εως το 2010.Μιλάμε δηλαδή για αύξηση των δημοτικών τελών στο λογαριασμό της ΔΕΗ έως και 76%. Αυτή η κίνηση κρίθηκε παράνομη απ τον συννήγορο του πολίτη διότι επιβλήθηκε χωρίς την εκ του νόμου απαιτούμενη αιτιολόγηση και έχει εξοργίσει όλους εμάς που βλέπουμε την τσέπη μας κάθε μέρα και πιο άδεια...Η απάντηση του δήμαρχου Βύρωνα ειναι τραγελαφική και εντάσεται στην κατηγορία "ανέκδοτα" Είπε λοιπον ότι ο δήμος Βυρωνα ξεκίνησε το 2006 ένα πρόγραμμα απαλοτριόσεων που αφορά 3196 τ.μ. τα οποία θέλουνε λέει να αποδώσουνε στο πράσινο και κάποια απο αυτά σε υπόγεια γκαράζ!Για την απαλοτρίωση χρειάζονται περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ..Ετσι αφού δεν υπήρχε κονδύλι απο την Ε.Ε. και αφου δεν βρέθηκε αξιοποιήσιμο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο οι ενναλακτικές λύσεις ήταν δύο, είτε να πέρναμε δάνειο έιτε θα ΖΗΤΑΓΑΜΕ??? την συνεισφορά των πολτών όπως και έγινε...ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΙ ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ ΜΕ ΟΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ "ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?" ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ "ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ?" κε Χαρδαλιά πότε μας ρωτήσατε και αποφασίσαμε οι πολίτες αυτού του δήμου οτι συμφωνούμε με όσα λέτε?? Γιατι δεν θυμόμαστε να μας ρώτησε κανείς κάτι τέτοιο??

7/3/09

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ…

Σταδιακά οι δημόσιοι χώροι, τόσο εντός όσο και εκτός πολεοδομικού ιστού, μειώνονται και για τους λιγοστούς που έχουν απομείνει γίνονται συντονισμένες προσπάθειες εκμετάλλευσής τους. Βασικό μοχλό των αλλαγών του αστικού τοπίου αποτελεί βέβαια το κέρδος. Κέρδος των κρατικών μηχανισμών, των δημοτικών αρχών, της εκκλησίας, των ιδιωτών, σε βάρος πάντα του περιβάλλοντος και του συνόλου της κοινωνίας. Ο καπιταλισμός παράγει νέες πλασματικές ανάγκες και με διαχειριστή το κράτος κάνει εμπόριο. Η καταστροφή της φύσης (καταπάτηση και τσιμεντοποίηση δασών) και η εκμετάλλευση των δημόσιων χώρων για “κοινωφελή” έργα είναι η άλλη όψη του γνωστού νομίσματος εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.Βέβαια η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και η συρρίκνωση των δημόσιων χώρων σε ένα καθεστώς “ελεύθερης αγοράς” δεν παύει να δημιουργεί αντιδράσεις. Έτσι κάθε φορά οι ιθύνοντες παρουσιάζουν διάφορες προφάσεις που “επιβάλλουν” τις αλλαγές που τους συμφέρουν. Προφάσεις όπως τα “κοινωφελή” έργα (ΚΥΤ Ηλιούπολης, Κατεχάκη, περιφερειακή Υμηττού, πάρκινγκ), όπως οι “υποχρεώσεις της χώρας” (Ολυμπιακοί αγώνες), όπως η “διάσωση” του φυσικού τοπίου (βασικό επιχείρημα όσων προωθούν τη μετατροπή του Υμηττού σε πάρκο). Με μια προσεκτική εξέταση των αλλαγών που προωθούνται και με γνώμονα την πρότερη εμπειρία από ανάλογα “κοινωφελή” έργα δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιόν πραγματικά συμφέρουν όλα όσα σχεδιάζουν. Σίγουρα όχι όλους μας.Η κατάσταση με τα δημόσια έργα έχει διαμορφωθεί ως εξής: Κάποιοι από τα πάνω αποφασίζουν, υπογράφουν και απαιτούν να συναινέσουμε στη διαχείριση του “κοινού μας καλού” που στην πραγματικότητα σημαίνει να υποκύψουμε στα συμφέροντά τους, δηλαδή στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση των δημόσιων χώρων και σε “οικολογικές” παρεμβάσεις με καταστροφικές επιπτώσεις. Οι εξουσιαστικές δομές μας νανουρίζουν με το τραγουδάκι που λέει ότι μας παρέχουν διευκολύνσεις και λύσεις ενώ αυτό που στην πραγματικότητα κάνουν είναι να οξύνουν τα προβλήματα που οι ίδιες παράγουν. Οι αλλαγές επιφέρουν κέρδη για λίγους (εμπορικά κέντρα, διόδια ή και πάρκα που εκμεταλλεύονται ιδιώτες…), τσιμέντο μέσα στο δάσος και εντέλει την υποβάθμιση της ζωής μας.Και όλα αυτά αντανακλώνται ξεκάθαρα στο βουνό στη σκιά του οποίου (δε) ζούμε και (δεν) αναπνέουμε.Ίσως το πιο “μεγαλόπνοο” σχέδιο που προωθείται αυτή την περίοδο στην περιοχή μας είναι η χάραξη της νέας περιφερειακής του Υμηττού.Ο Υμηττός αντιμετωπίζεται πλέον ως φυσικό εμπόδιο για την επέκταση της Αθήνας προς τα ανατολικά και την ουσιαστική συνένωσή της με το αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να δέχεται συνεχείς οικιστικές πιέσεις. Η περιφερειακή λεωφόρος Υμηττού προβλέπεται να προχωρήσει νοτιότερα πάνω από το Βύρωνα, τον Καρέα, την Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη και να συνδεθεί με τη Βουλιαγμένης και τη Ποσειδώνος, συνδέοντας τη βορειοανατολική Αθήνα με το νέο τουριστικό-επιχειρηματικό πόλο στο Ελληνικό. Το νότιο τμήμα της περιφερειακής θα αποτελέσει το νέο προσωρινό όριο της Αθήνας μέχρις ότου οι νέες χρήσεις και “ανάγκες” που θα προκύψουν στην περιοχή να επιβάλλουν τη δημιουργία μιας ακόμα περιφερειακής, ίσως στην κορυφή αυτή τη φορά του βουνού!Στο πλαίσιο της “ανάπτυξης” θεωρείται ύψιστη αξία η γρήγορη και “ελεύθερη” (έστω και με διόδια) μετακίνηση ανθρώπων-εμπορευμάτων ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της παραγωγής και της κατανάλωσης. Ωστόσο ποιος επιλέγει και ποιους εξυπηρετεί αυτή η “γρήγορη” και “ελεύθερη” μετακίνηση και πόσα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε γι’ αυτή;Είναι γεγονός ότι το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των Αθηναίων, πρόβλημα που συνεχώς εντείνεται (η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στο ρυθμό αύξησης των ΙΧ). Αναμφισβήτητο γεγονός επίσης αποτελεί η ανάγκη ή πιο σωστά ο εκβιασμός των περισσότερων Αθηναίων για μεγάλες μετακινήσεις κατά μήκος της πόλης, για εργασιακούς λόγους. Κατά πόσο όμως η χάραξη νέων οδικών δικτύων αποτελεί λύση του προβλήματος; Είναι κοινή διαπίστωση ότι οι νέοι δρόμοι σε συνδυασμό με τα σύγχρονα καταναλωτικά πρότυπα και την οικιστική επέκταση φέρνουν περισσότερα αυτοκίνητα που προκαλούν νέα κίνηση και έτσι σε λίγα χρόνια καθίστανται και αυτοί κορεσμένοι. Επιπλέον η αύξηση αυτή της κίνησης οξύνει περαιτέρω τα προβλήματα μόλυνσης, ηχορύπανσης και κυκλοφοριακής συμφόρησης π.χ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή.Οπότε το πιο πιθανό είναι ότι η χάραξη μιας ακόμα περιφερειακής όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα του κυκλοφοριακού αλλά αποτελεί και παράγοντα όξυνσής του και αυτό βέβαια το ξέρουμε όλοι καλά από το πείραμα της Κατεχάκη.Επιπλέον η περιφερειακή θα επιφέρει συνολική καταστροφή στην πιο δασώδη ζώνη του Υμηττού μιας και θα κόψει το βουνό στη μέση. Το αντεπιχείρημα περί ολικής ή μερικής υπογειοποίησής της δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια τρύπα στο νερό καθώς παραβλέπει εξίσου καταστροφικές συνέπειες (αλλαγή χρήσης γης, καταστροφή υδροφόρου ορίζοντα, αύξηση πλημμυρικών φαινόμενων στην πόλη).Τέλος η χρήση της νέας οδού θα είναι στα πρότυπα της Αττικής οδού, δηλαδή θα αποτελεί τμήμα του ιδιωτικού οδικού δικτύου, οπότε θα απαιτείται η καταβολή αντιτίμου για τη χρήση της (διόδια) και θα υπάρχουν περισσότερα συστήματα παρακολούθησης.Αυτό που μας αντιστοιχεί είναι ένα φαρδύ και πλατύ ΟΧΙ σε οποιοδήποτε σχέδιο χάραξης νέου δρόμου!Γιατί όμως επιμένουν τόσο στη χάραξη αυτού του νέου δρόμου αφού ούτε το κυκλοφοριακό πρόβλημα μπορεί να λύσει και το δάσος θα καταστρέψει και η ποιότητα ζωής μας θα υποβαθμιστεί;Ο Υμηττός βρίσκεται στο στόχαστρο της κερδοσκοπίας και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης για ποικίλους λόγους. Η λύση του Υμηττού δείχνει εύκολη και φτηνή. Δε χρειάζονται απαλλοτριώσεις. Η γη, τόσο δυσεύρετη και ακριβή μέσα στην πόλη εκεί διατίθεται δωρεάν.Γνωστό είναι και το σχέδιο του δήμου Βύρωνα για μεταφορά των υπηρεσιών του στην έκταση του στρατοπέδου Σακέτα μετά την αποχώρηση του στρατού, επιλογή που κινείται στο προηγούμενο πλαίσιο. Οι δημοτικές αρχές έτσι δίνουν βήμα στο κράτος να επαναπροσδιορίσει τα όρια της δασικής έκτασης και να επεκτείνει τον αστικό ιστό εις βάρος της. Όλα τα παραπάνω ανοίγουν το δρόμο αφενός στο κεφάλαιο (οικοδομική και εμπορική εκμετάλλευση) να πλουτίσει καταστρέφοντας το βουνό και αφετέρου στον κάθε Χριστόδουλο να χτίσει συνοδικά μέγαρα αυξάνοντας και άλλο την εκκλησιαστική περιουσία.Η ολοένα εντεινόμενη προώθηση χρήσης ΙΧ, αύξηση του κυκλοφοριακού και δημιουργία νέων οδικών αρτηριών γεννά και αυξάνει την ανάγκη χώρων στάθμευσης. Έτσι, σε ένα οικιστικό περιβάλλον κορεσμένο από γκρίζα τερατουργήματα παρόλο την έλλειψη ελεύθερων χώρων η δημοτική αρχή έρχεται να “λύσει” τα προαναφερόμενα προβλήματα προτείνοντας την απαλλοτρίωση οικοπέδων και προσφυγικών κατοικιών για την ανέγερση πολυώροφων φωλιών για τα αυτοκίνητά μας. Προχωράει στην εκχώρησή τους σε ιδιώτες για οικοδόμηση και εκμετάλλευση, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνει τα δημοτικά τέλη με πρόσχημα τα έργα. Ένας φαύλος κύκλος στο όνομα της ταχύτητας για τα συμφέροντα μιας καταναλωτικής κοινωνίας.Η προώθηση ενός τρόπου ζωής όπου το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο ποιους τελικά εξυπηρετεί; Είναι όντως κάτι που το έχουμε επιλέξει; Η λύση που μας προτείνουν είναι στην ουσία η τονωτική ένεση σε ένα πρόβλημα πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό. Γιατί προσπαθούν να μας δημιουργήσουν την ανάγκη να κινούμαστε όλο και πιο γρήγορα;Ζούμε σε μια αγχωτική πόλη, όπως κάθε σύγχρονη μεγαλούπολη, χωρίς συναισθήματα, χωρίς επαφή, χωρίς προσωπικότητα. Προσπαθούν να μας κάνουν μια άβουλη μάζα που να κινείται ταχύτατα στους ρυθμούς της παραγωγής και της κατανάλωσης. Καιρός να αρνηθούμε το σύστημα που μας έχουν επιβάλλει. Δε χρειαζόμαστε νέους αχανείς δρόμους. Δε θέλουμε ταχύτητα. Δε θέλουμε την οργάνωση που μας επιβάλλουν. Δε θέλουμε το σύστημα να αλλάξει κάτι, θέλουμε να αλλάξει το ίδιο το σύστημα. Θέλουμε μια κοινωνία όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μια κοινωνία που δε θα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τη φύση, μια κοινωνία όπου συλλογικά θα αποφασίζουμε τις τύχες των ζωών μας. Μια κοινωνία όπου η ανθρώπινη χειραφέτηση θα είναι πραγματικότητα.
_
_
Πρωτοβουλία αναρχικών και αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού
_
_
_
Oλοι εμείς οι απλοι ανθρωποι του βουνού επιβάλεται να είμαστε μια γροθιά απέναντι στον κοινο εχθρό!ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Νέοι αυτοκινητόδρομοι μήκους 90 χλμ στην Αττική έως το 2014




Τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς σε συνέντευξη τύπου. Πιο αναλυτικά, οι νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής περιλαμβάνουν:
1) Τη δυτική Περιφερειακή Υμηττού, από την νότια απόληξη της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη έως την Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 14,749 χλμ. (Τμήμα Λεωφ. Κατεχάκη-Λεωφ. Βουλιαγμένης μήκους 11,084 χλμ. και τμήμα Λεωφ. Βουλιαγμένης-Λεωφ. Ποσειδώνος μήκους 3,665 χλμ.)
2) Τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού, μήκους 3,915 χλμ., με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, που συνδέει τη Νότια Πλευρά του Λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια, από τον ανισόπεδο κόμβο Σακέτα μέχρι τον κόμβο Μεσογείων, μήκους 6,300 χλμ.
3) Τον Οδικό Άξονα Μεσογείων - Ραφήνας, από τον κόμβο Μεσογείων (μετά τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού) μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 18,628 χλμ. με ενδιάμεσο κόμβο προς Αττική Οδό και Αεροδρόμιο.
4) Τον Οδικό Άξονα Μεσογείων - Αγ. Μαρίνας, από τ Μεσόγεια μέχρι την Αγία Μαρίνα, μήκους 13,863 χλμ.
5) Την ολοκλήρωση του Άξονα Σταυρού - Ραφήνας, σε μήκος άλλων 3,339 χλμ.
6) Την ανακατασκευή και υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 1,690 χλμ.
Όπως διευκρίνισε, αν δεν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους με την ανακήρυξη του αναδόχου και υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014.
Με την έναρξη των έργων θα δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας για διάστημα 4,5 ετών, ενώ για τη λειτουργία του έργου θα απασχολούνται μόνιμα 800 άτομα
Σημειώνεται ότι στους νέους αυτοκινητόδρομους θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ώστε τα διόδια να καταβάλλονται ανά χλμ., δηλαδή οι οδηγοί θα χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν.
Επιπρόσθετα, έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστούν:
- Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, μέχρι την Εθνική Οδό.
- Η επέκταση της οδού Λαυρίου με παράκαμψη του Μαρκόπουλου και του Λαυρίου.
- Ο περιφερειακός άξονας Παιανίας - Μαρκόπουλου με παράκαμψη Παιανίας και Κορωπίου.
- Η μερική υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (στο ύψος του πρώην γηπέδου του Παναθηναϊκού)

http://www.tanea.gr/
_
_
_
ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ
Εχουν προετοιμάσει το έδαφος καιρο τώρα...οι φωτιές στα συγκεκριμένα σημεία ειναι εμπρησμός και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να καταλαβαίνει πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα σε αυτή τη χώρα.Ένα προμελετημένο έγκλημα βγαίνει στην επιφάνεια και έχουμε χρέος όλοι όσοι "αναπνέουμε" απο αυτο το δάσος και το αγαπάμε, όταν θα έρθουν να είμαστε εκεί και να είμαστε πολλοί και ενωμένοι!
Χαιρετίζουμε τα αδέλφια απ το πυροφυλάκιο καισαριανής που μαζέυουν υπογραφές απ τον κόσμο που ανεβαίνει στο βουνό και είναι ενάντια στην υποθάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής μας

24/2/09

ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΤΥΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΟΧΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗΣ-ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ.ΕΤΣΙ ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΗΓΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ!!