7/3/09

Νέοι αυτοκινητόδρομοι μήκους 90 χλμ στην Αττική έως το 2014




Τους νέους αυτοκινητόδρομους της Αττικής παρουσίασε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς σε συνέντευξη τύπου. Πιο αναλυτικά, οι νέοι Αυτοκινητόδρομοι Αττικής περιλαμβάνουν:
1) Τη δυτική Περιφερειακή Υμηττού, από την νότια απόληξη της Αττικής Οδού στην Κατεχάκη έως την Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 14,749 χλμ. (Τμήμα Λεωφ. Κατεχάκη-Λεωφ. Βουλιαγμένης μήκους 11,084 χλμ. και τμήμα Λεωφ. Βουλιαγμένης-Λεωφ. Ποσειδώνος μήκους 3,665 χλμ.)
2) Τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού, μήκους 3,915 χλμ., με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της, που συνδέει τη Νότια Πλευρά του Λεκανοπεδίου με τα Μεσόγεια, από τον ανισόπεδο κόμβο Σακέτα μέχρι τον κόμβο Μεσογείων, μήκους 6,300 χλμ.
3) Τον Οδικό Άξονα Μεσογείων - Ραφήνας, από τον κόμβο Μεσογείων (μετά τη μεγάλη Σήραγγα Υμηττού) μέχρι τη Ραφήνα, μήκους 18,628 χλμ. με ενδιάμεσο κόμβο προς Αττική Οδό και Αεροδρόμιο.
4) Τον Οδικό Άξονα Μεσογείων - Αγ. Μαρίνας, από τ Μεσόγεια μέχρι την Αγία Μαρίνα, μήκους 13,863 χλμ.
5) Την ολοκλήρωση του Άξονα Σταυρού - Ραφήνας, σε μήκος άλλων 3,339 χλμ.
6) Την ανακατασκευή και υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφ. Ποσειδώνος, μήκους 1,690 χλμ.
Όπως διευκρίνισε, αν δεν υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με ενστάσεις, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους με την ανακήρυξη του αναδόχου και υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα του 2014.
Με την έναρξη των έργων θα δημιουργηθούν 4.000 νέες θέσεις εργασίας για διάστημα 4,5 ετών, ενώ για τη λειτουργία του έργου θα απασχολούνται μόνιμα 800 άτομα
Σημειώνεται ότι στους νέους αυτοκινητόδρομους θα υπάρχει ηλεκτρονικό σύστημα ώστε τα διόδια να καταβάλλονται ανά χλμ., δηλαδή οι οδηγοί θα χρεώνονται ανάλογα με την απόσταση που θα διανύουν.
Επιπρόσθετα, έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστούν:
- Η επέκταση της Λεωφόρου Κύμης, μέχρι την Εθνική Οδό.
- Η επέκταση της οδού Λαυρίου με παράκαμψη του Μαρκόπουλου και του Λαυρίου.
- Ο περιφερειακός άξονας Παιανίας - Μαρκόπουλου με παράκαμψη Παιανίας και Κορωπίου.
- Η μερική υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (στο ύψος του πρώην γηπέδου του Παναθηναϊκού)

http://www.tanea.gr/
_
_
_
ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ
Εχουν προετοιμάσει το έδαφος καιρο τώρα...οι φωτιές στα συγκεκριμένα σημεία ειναι εμπρησμός και κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να καταλαβαίνει πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα σε αυτή τη χώρα.Ένα προμελετημένο έγκλημα βγαίνει στην επιφάνεια και έχουμε χρέος όλοι όσοι "αναπνέουμε" απο αυτο το δάσος και το αγαπάμε, όταν θα έρθουν να είμαστε εκεί και να είμαστε πολλοί και ενωμένοι!
Χαιρετίζουμε τα αδέλφια απ το πυροφυλάκιο καισαριανής που μαζέυουν υπογραφές απ τον κόσμο που ανεβαίνει στο βουνό και είναι ενάντια στην υποθάθμιση του περιβάλλοντος και της ζωής μας

1 σχόλιο: