8/3/09

ΒΥΡΩΝΑΣ : 25 ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

Στις 18 Απριλίου, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πλημμύρισε από κόσμο που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την ύπαρξη άγνωστου αριθμού κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο Βύρωνα, η ακτινοβολία των οποίων, σύμφωνα με μελέτες κύρους και δημοσιεύσεις επιστημόνων και διεθνών ιατρικών οργανώσεων, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία των ανθρώπων και ιδιαίτερα καρκινογενέσεις. Είχε προηγηθεί μία μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην Κολλημένου (πρώην Τζιρακοπούλου)στις 12 Απριλίου, με τη συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων Αλέξη Σωτηρόπουλου (παρ. Κόνσουλα), Παναγιώτη Πάλμου, Κώστα Σταθόπουλου, Σταύρου Τζιορτζιώτη και του αντιδημάρχου Ευάγγελου Μακράκη.

Ο δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχουν 31 κεραίες στο Βύρωνα, εκ των οποίων οι 6 βρίσκονται στην Κατεχάκη, ενώ οι υπόλοιπες εντός της πόλης. Επεσήμανε ότι με απόφαση του Αρείου Πάγου, οι Δήμοι έχουν χαρακτηριστεί ως «μη έχοντες έννομο συμφέρον» στα θέματα κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επιβολή προστίμων, σε όλους τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν χώρους για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, δεν εφαρμόστηκε διότι προσφύγανε κατά της απόφασης του Δήμου και δικαιωθήκανε με το σκεπτικό ότι αρμόδιος είναι ο νομάρχης και όχι ο Δήμος! Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από το 2003 και μετά έχουν τοποθετηθεί μόνο νέες δύο κεραίες, μία στο λατομείο της Εργάνης και μια κοντά στο Θέατρο Βράχων. «Ανακαλύψαμε επίσης μικροκυψέλες σε καταστήματα της WIND, συγκεκριμένα στην ψευδοροφή».
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κόνσουλας, τόνισε ότι το πρόβλημα αφορά όλο τον Βύρωνα και όχι μόνο τη Μεταμόρφωσης απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας. Υποστήριξε ότι είναι αντίθετος με την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός της πόλης και πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής κατοίκων, επιστημόνων και δημοτικών συμβούλων όλων των δημοτικών παρατάξεων (έτσι ώστε να είναι συνυπεύθυνοι), καθώς και την επιβολή υψηλών προστίμων στους παραβάτες, πολλαπλάσιας αξίας από τα έσοδα που καρπώνονται από τη μίσθωση των χώρων τους για την παράνομη τοποθέτησή τους.

Ο Παναγιώτης Πάλμος δήλωσε ότι όλος ο λαός του Βύρωνα πρέπει να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την απομάκρυνση των κεραιών, με διαδικασία ανάλογης εκείνης που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις επείγουσας και έκτακτης κατεδάφισης επικίνδυνων και αυθαίρετων κατασκευών.

Ο Γιάννης Αράχωβας, τον οποίο είχαν επικρίνει κάτοικοι κατά την προηγούμενη κινητοποίηση,υπήρξε ο μοναδικός ιδιοκτήτης χώρου κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που έκρινε σκόπιμο να δεσμευτεί με δήλωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα καταγγείλει τη σύμβασή του με την εταιρεία, προκειμένου να την ξηλώσει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο Δήμος θα καλύψει το κόστος όλων των νομικών ενεργειών που θα απαιτηθούν για την απομάκρυνση των κεραιών καθώς και τη σύσταση Επιτροπής με τη συμμετοχή κατοίκων.
Μετά τη δυναμική παρέμβαση τους, στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κατατέθηκε υπόμνημα με 319 πλέον υπογραφές, οι κάτοικοι έδωσαν νέο ραντεβού την Τρίτη 6 Μάη στις 8.00 το βράδυ στην πλατεία Κολλημένου (πρώην Τζιρακοπούλου). Εκεί, θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες τους και την εκπροσώπησή τους στην επιτροπή του Δήμου για τις κεραίες......


Κατα τη γνώμη μας οι συμπολίτες μας που συννενουν στο να τοποθετηθούν κεραίες κοντα σε κατοικημένες περιοχές ειναι εγκληματίες και ως τέτοιοι θα αντιμετωπιστούν...Δεν μπορει ο καθε μαλάκας σε αυτή τη χώρα να πάιζει με την υγεια τόσο τη δική μας όσο και των παιδιών μας!!
Και όσο εμείς περιμένουμε να αποφασίσουν...μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ...έτσι για να μην καθόμαστε θα συλλέγουμε πληροφορίες για τα ακριβή σημεία των καμουφλαρισμένων κεραιών και ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...Βάλτε όλοι ένα χεράκι να τις βρούμε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου